Den unge talentfulde korleder Severin Korsgaard bliver ny dirigent for Herning Kirkes Drengekor.

Den 28-årige dirigent Severin Korsgaard bliver ny dirigent for Herning Kirkes Drengekor og overtager dermed dirigentstokken fra Charlotte Rowan, når han stiller sig i spidsen for det fremtrædende og velrenommerede drengekor.

Enigt ansættelsesudvalg

Menighedsrådet ved Herning Kirke har søgt efter kandidater i både ind- og udland og er glade for den store interesse, som stillingsopslaget er blevet mødt med. Ud af et stærkt og internationalt ansøgerfelt var det et enigt ansættelsesudvalg, der pegede på Severin Korsgaard fra Aarhus som den helt rigtige kandidat.

Menighedsrådet ser i Severin Korsgaard en ny korleder, som kommer med hele pakken. Han har, sin unge alder til trods, masser af erfaring. Vi ser et kæmpe potentiale i hans tilstedeværelse i vor kirke, og vi glæder os i den grad til samarbejdet og er sikre på at Severin, med sin musikalitet og idérigdom vil føre Herning Kirkes Drengekor til nye højder – Klaus Lytzhøft, menighedsrådsformand ved Herning Kirke.

Kaptajn for et musikalsk flagskib

Severin selv glæder sig over at blive en del af både koret, livet i kirken og samarbejdet med Den Jyske Sangskole:

Det er en stor glæde og ære for mig at blive ansat som dirigent for Herning Kirkes Drengekor. Koret er en fast del af Danmarks musikalske flagskib – det ser jeg frem til at være en del af, og jeg glæder mig til at bidrage til dets udvikling. Jeg er glad for at blive del af et miljø i Herning Kirke og på Den Jyske Sangskole, hvor man giver plads til og gør det muligt at have et højt musikalsk niveau. Jeg glæder mig til at give menighed og publikum store musikalske oplevelser. – Severin Korsgaard

Opvokset i drengekor

Blandt sangerne i Herning Kirkes Drengekor har ansættelsen også vakt begejstring – ikke mindst fordi Severin selv er vokset op i drengekorsmiljøet som sanger i Skt. Clemens Drengekor ved Aarhus Domkirke og derfor har indgående kendskab til livet i et drengekor. Severin er desuden uddannet ved Det Jyske Musikkonservatorium og Voces Academy og kommer med stor erfaring fra den aarhusianske korscene.

Jeg er overbevist om, at Severin er den helt rigtige til at lede koret og udvikle det yderligere. Han kender gudstjenesten, kirkeåret og livet i et drengekor indgående, da han som barn og ung var med i Clemens Drengekor. Det var også tydeligt ved prøvedirektionen, at han havde en virkelig god energi og forbindelse til drengene. Han havde dem i sin hule hånd, og de har helt sikkert noget at se frem til – Jens Moesgård, præst ved Herning Kirke

Projekter, samarbejder og nye spændende opgaver

Udover en solid erfaring som dirigent for bl.a. Landskoret, Jysk Akademisk kor og Vox Mariæ har Severin erfaring som både sanger, underviser og projektleder. Han har bl.a. arbejdet som projektleder for Ensemble Orion og været drivkraft for flere store koncertopsætninger.

Severins erfaring og alsidige profil er også noget, der vækker begejstring på Den Jyske Sangskole og hos korets tidligere dirigent Mads Bille:

Vi er på Den Jyske Sangskole meget glade for udnævnelsen af Severin som dirigent for Herning Kirkes Drengekor. Severin har en solid dirigentuddannelse med i bagagen, han er et stort dirigenttalent med en allerede imponerende erfaring som korleder.  Han er sprudlende fuld af ideer til udviklingen af drengekoret, og vi glæder os meget til samarbejdet og til at se ham folde sit talent ud i fuld størrelse – Mads Bille, Kunstnerisk leder ved Den Jyske Sangskole

75-års jubilæum

Den nye dirigent for Herning Kirkes Drengekor kommer ikke til at kede sig, for allerede d. 4. og 5. november deltager koret i et stort Allehelgens-projekt, hvor de opfører værket Lux Aeterna sammen med MidtVest Pigekor og Aalborg Ungdomssymfoniorkester. Herefter følger en december, som byder på både Händels Messias, De ni læsninger og den storstilede julekoncert Dejlig er Jorden i MCH Herning Kongrescenter.

I 2024 har Herning Kirkes Drengekor 75-års jubilæum, så den nye dirigent træder ligeledes ind i et fest-år, hvor flere spændende projekter allerede er programlagt, men hvor der også er plads til, at han kan lægge sine egne idéer og ambitioner i støbeskeen. Nu skal drengene i første omgang have fornøjelsen af at synge Haydns skabelse med Copenhagen Phil og Mozarts Requiem med Danmarks Underholdningsorkester, inden den nye dirigent træder til d. 1. november.

Fakta om Herning Kirkes Drengekor:

 • Koret er blandt de mest fremtrædende drengekor i Norden
 • Koret blev grundlagt i 1949 og har dermed 75-års jubilæum i 2024
 • I koret synger 46 drenge og unge mænd i alderen 10-22 år
 • Koret har desuden professionelle korsangere fast tilknyttet
 • Sangerne i koret undervises til dagligt på Den Jyske Sangskole, der er en af landets hovedleverandører af sangere til konservatorier, Operaakademiet, Musicalakademiet og universiteternes musikinstitutter
 • Koret blev ledet af Mads Bille fra 1984-2020. Mads stiftede sideløbende Den Jyske Sangskole og Herning Opera Festival, hvor han i dag er kunstnerisk leder.
 • Korets seneste dirigent var Charlotte Rowan, som forlod koret, da kun blev tilbudt posten som dirigent for Danmarks Radios Pigekor efter Phillip Faber
 • Koret har optrådt i mange forskellige sammenhænge – fra Søren Ryges haveprogram og det danske melodigrandprix til samarbejder med både Ålborg, Århus- og Odense Symfoniorkester, og solister fra koret medvirker jævnligt i opsætninger med Den Jyske Opera. Koret har i de senere år været på adskillige turnéer i Europa, USA og Australien med koncerter i Carnegie Hall, Operahuset i Sydney, Sct. Pauls Cathedral, Notre Dame, Washington National Cathedral m.fl.

Fakta om Severin Korsgaard:

 • 28 år og bosat i Aarhus
 • Dirigent for Landskoret, Jysk Akademisk kor, Vox Mariæ og Melpomene Kammerkor m.fl.
 • Kandidat i korledelse fra Den Jyske Musikkonservatorium ved Carsten Seyer-Hansen og Søren Kinch Hansen
 • Korlederuddannelse fra Voces Academy ved Peter Hanke
 • Ensemblesanger, solist og projektleder ved Ensemble Orion m.fl.
 • Korsanger i Skt. Clemens Drengekor fra 2005-2016

Kontakt:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.