Vi synger dansk

tidligere master class

Vi synger dansk

Den danske sang er i dag blevet kosmopolitisk og er siden tresserne blevet indvævet i et inspirerende tæppe af genrer og sprog. I dag er børn eksponeret for både danske og udenlandske sange fra alle egne af verdenen, og danske børn hører og synger måske mere engelsksproget end dansk musik.

Børn skelner ikke mellem dansk eller udenlandsk musik, ny eller gammel musik. De skelner mellem god og dårlig musik! Hvis børn kan lide en sang, så bliver de ved med at synge den.

I denne inspirerende smeltedigel af sange stillede den 8. MasterClass skarpt på de danske sange, som kan synges med babyer, i skoleklassen, i forsamlinger og i kirken: Børnesange, årstidssange, salmer osv. som kan synges solistisk, som korsang eller som fællessang; danske sange i jazz, klassisk eller samba udsættelse.

Professor i musikpædagogik Inge Marstal fortalte om baggrunden for babysalmesang og organist Christine Toft stod for en session med babysalmesang i Herning Kirke.

 

Tidligere dirigent for DR Pigekor og komponist Michael Bojesen arbejdede og sang dansk med Herning Kirkes Drengekor. Fra Esbjerg fik vi besøg af Lone Gislinge, der holdt sangtime med kursister og viste hvordan man skaber et godt miljø for sang.

 

For ikke helt at gå i nationalt selvsving, inviterede vi to udenlandske musikere til at arbejde med den danske sangskat. David Lowe, en af Englands mest velrenommerede sanglærere, samt den hollandske sang- og bevægelsescoach Panda van Proosdij.

Vi takker for støtten

Få tilsendt program

Vi sender vores masterclass folder ud hvert år i november. Hvis du ønsker at komme på vores masterclass-kontaktliste og få tilsendt folderen per email hvert år, så klik her.

DR Pigekoret åbnede Masterclass 2016

Se uddrag af DR PigeKorets åbningskoncert i Herning Kirke. Efter koncerten blev chefdirigent Phillip Faber interviewet af Mads Bille omkring temaet "Korlederens værktøjskasse".