Unge Stemmer

Unge Stemmer

Unge Stemmer 2020 - webniar

Unge stemmer er i år lavet om til et webinar - på den måde kan flere være med, og I kan stadig få glæde af den inspirerende viden som oplægsholderne vil forkæle jer med!

Årets tema er NYE FORMATER og de fire oplægsholdere, du vil møde live på webinaret er:

• Astrid Vang-Pedersen - Koncert design
  • Ditte Maria Mølgaard - Sanger- og korworkshop
  • Charlotte Rowan - Barbershop
  • Sanna Valvanne - Sing and Shine

Oplægsholderne vil hver i sær følge jer igennem 25 minutters workshop / oplæg med konkrete værktøjer og metoder til at tænke i nye formater i arbejdet med unge stemmer.

Normalt er Unge Stemmer en kursusweekend på Den Jyske Sangskole, hvor musiklærer, sangunderviserer, korledere, sang- og musikstuderende og andre interesserede mødes og får nye redskaber til deres arbejde med børn, unge og sang.

Webinaret foregår via mediet Zoom, som du får tilsendt link til, når du har tilmeldt dig webinaret.

👉 KLIK HER OG TILMELD DIG

Alle tilmeldte får tilsendt kursusmateriale samt link til Zoom-webinaret.

Følg med i opdateringer om webinaret i Facebook begivenheden Unge Stemmer 2020 - webinar.

Unge Stemmer 2020 – Webinar er støttet af:
Augustinus Fonden, Ege Fonden, Toyota Fonden, William Demant Fonden og Herning Kommune

HVAD ER UNGE STEMMER? (se mere i videoerne herunder)

Skal man have en bestemt uddannelse eller et bestemt arbejde for at deltage i Unge Stemmer?

Nej, alle er velkomne. Vores deltagere er en herlig blanding af Sangpædagoger, folkeskolelærere, dirigenter for hhv. børne-, ungdoms- eller voksenkor, konservatorie-studerende i enten sang eller AM’er, organister, MGK-studerende m.fl.

Jeg er forhindret i at deltage – kan jeg få min billet refunderet?

Ønsker du at annullere din tilmelding til Unge Stemme, gælder følgende:

• Op til en måned før kursusstart – hele beløbet refunderes
  • Op til 14 dage før kursusstart – halvdelen af deltagergebyret refunderes
  • Op til 7 dage før kursusstart – ingen refundering. Du er dog velkommen til at tilbyde din plads til en anden

Seneste tema:

Temaet for Masterclass i Unge Stemmer er forskelligt fra år til år.

Masterclass 2018 havde temaet 'Tradition og fornyelse'.

Masterclass 2017 havde temaet 'Sang som fællesskab'. I forskellige workshops og foredrag satte masterclass'en blandt andet fokus på, hvordan sang etablerer og styrker fællesskaber. Den traditionelle åbningskoncert var i den anledning erstattet med et fællessangsarrangement og foredrag ved højskoleforstander Jakob Bonderup, som fortalte om Højskolesangbogen. Se et lille uddrag af arrangementet her:

Hvorfor Masterclass i Unge Stemmer?

Masterclass-begrebet forbindes af de fleste med et format, hvor unge performere - sangere, instrumentalister og skuespillere - lærer af de gamle i faget. I Den Jyske Sangskoles årlige masterclass for Unge Stemmer handler det om undervisning og korledelse. Vores Masterclass henvender sig til alle, der arbejder med især børne- og ungdomskor, og som har lyst til at lære af dem, der ved allermest om netop dét.

Ved tidligere Masterclasses har deltagerne kunnet lære nyt om korledelse og unge stemmer af blandt andre Phillip Faber, Michael Bojesen, John Høybye, Susanne Wendt, Pia Boysen og Margrete Enevold. De har også kunnet overvære sangundervisning af børn ved blandt andre Gitta Maria Sjöberg, Jens Krogsgaard og David Lowe, og de har hørt foredrag af Ann E. Knudsen og Peter Vuust - og mange flere.

Sidst, men ikke mindst, fremhæver mange af deltagerne det faglige netværk, som man får udbygget og styrket når man tilbringer en lang weekend med kolleger og interessefæller fra hele landet.

Tidligere temaer

Den Jyske Sangskole har afholdt MasterClass i Unge Stemmer siden 2004.

Se masterclass-temaer fra tidligere år her:

Vi takker for støtten

Unge Stemmer 2020 takker for støtte fra:

DR Pigekoret åbnede Masterclass 2016

Se uddrag af DR PigeKorets åbningskoncert i Herning Kirke. Efter koncerten blev chefdirigent Phillip Faber interviewet af Mads Bille omkring temaet "Korlederens værktøjskasse".

Få tilsendt program

Vi sender vores masterclass-program ud hvert år i november. Hvis du ønsker at komme på vores kontaktliste og få tilsendt programmet per email hvert år, kan du tilmelde dig her:

Masterclass kontaktliste