Unge stemmer

Slider

Unge Stemmer

Næste Unge Stemmer finder sted den 13.-15. marts 2020

Tema og program følger...

Unge Stemmer henvender sig bredt til alle, der underviser (eller studerende der gerne vil undervise) børn og unge i sang og kor, såvel musiklærere i grundskolen, som dirigenter i kirker og musikskoler. Unge Stemmer er en kursusweekend fyldt med praksis, teori, masterclass og dialog omkring sang med børn og unge.

 

Prisen for deltagelse er inkl. forplejning og kursusmaterialer.

  • Kursus uden overnatning 2.000 kr.
  • Kursus med dobbeltværelse 2.400 kr.
  • Kursus med enkeltværelse 2.800 kr.

Halv pris for fuldtidsstuderende på konservatorier og musikvidenskab.

 

HVAD ER UNGE STEMMER? (se mere i videoerne herunder)

 

 

 

Seneste tema:

Temaet for Masterclass i Unge Stemmer er forskelligt fra år til år.

Masterclass 2018 havde temaet 'Tradition og fornyelse'.

Masterclass 2017 havde temaet 'Sang som fællesskab'. I forskellige workshops og foredrag satte masterclass'en blandt andet fokus på, hvordan sang etablerer og styrker fællesskaber. Den traditionelle åbningskoncert var i den anledning erstattet med et fællessangsarrangement og foredrag ved højskoleforstander Jakob Bonderup, som fortalte om Højskolesangbogen. Se et lille uddrag af arrangementet her:

Hvorfor Masterclass i Unge Stemmer?

Masterclass-begrebet forbindes af de fleste med et format, hvor unge performere - sangere, instrumentalister og skuespillere - lærer af de gamle i faget. I Den Jyske Sangskoles årlige masterclass for Unge Stemmer handler det om undervisning og korledelse. Vores Masterclass henvender sig til alle, der arbejder med især børne- og ungdomskor, og som har lyst til at lære af dem, der ved allermest om netop dét.

Ved tidligere Masterclasses har deltagerne kunnet lære nyt om korledelse og unge stemmer af blandt andre Phillip Faber, Michael Bojesen, John Høybye, Susanne Wendt, Pia Boysen og Margrete Enevold. De har også kunnet overvære sangundervisning af børn ved blandt andre Gitta Maria Sjöberg, Jens Krogsgaard og David Lowe, og de har hørt foredrag af Ann E. Knudsen og Peter Vuust - og mange flere.

Sidst, men ikke mindst, fremhæver mange af deltagerne det faglige netværk, som man får udbygget og styrket når man tilbringer en lang weekend med kolleger og interessefæller fra hele landet.

Tidligere temaer

Den Jyske Sangskole har afholdt MasterClass i Unge Stemmer siden 2004.

Se masterclass-temaer fra tidligere år her:

Se programmet her

Vi takker for støtten

Masterclass 2018 takker for støtte fra:

DR Pigekoret åbnede Masterclass 2016

Se uddrag af DR PigeKorets åbningskoncert i Herning Kirke. Efter koncerten blev chefdirigent Phillip Faber interviewet af Mads Bille omkring temaet "Korlederens værktøjskasse".

Få tilsendt program

Vi sender vores masterclass-program ud hvert år i november. Hvis du ønsker at komme på vores kontaktliste og få tilsendt programmet per email hvert år, kan du tilmelde dig her: 

Masterclass kontaktliste