Sangmiljøer fra hele landet har dannet netværket SyngDanmark, hvor ni kraftcentre for sang får fælles paraply.

Netværket har fået eget logo og egen hjemmeside, hvor der ligger information om hvert sangkraftcenter, samt information om, hvordan man opbygger og driver et kraftcenter.

Besøg hjemmesiden på www.syngdanmark.dk

OPSTART AF NETVÆRKET BLEV FEJRET

Champagnepropperne fløj og humøret var højt, da repræsentanter fra landets nye kraftcentre for sang mødtes på Det Jyske Musikkonservatorium fredag den 26. oktober 2012. Alle var mødt op, bortset lige fra thyboerne, som havde travlt med den officielle åbning af Thy Sangskole.

Ni kraftcentre for sang er skudt op rundt om i landet i løbet af det seneste år, efter at Den Jyske Sangskole tog initiativ til projektet. Formålet er at støtte og udvikle sang i skoler og kor med udgangspunkt i eksisterende sangmiljøer. På sangmiljøerne netværksmøder blev de enige om rammerne for en fælles paraply.

SYNGDANMARK

Resultatet blev SyngDanmark. SyngDanmark er et nyt netværk, der skal fungere som en paraply for ni sangmiljøer fra hele landet.  En platform, der gør det muligt at fokusere PR og kommunikation, udveksle viden, og sætte fokus på uddannelse.

PASSIONEREDE MENNESKER

”Folk er meget engagerede og passionerede for SyngDanmarks sag,” fortæller Heidi Kudahl, som er koordinator for projektet. ”Man kan virkelig mærke, at det ligger folk på sinde at netværket bliver godt og langtidsholdbart.”

RØRT TIL TÅRER

Aftenen før, på Syng/Spil Dansk Dagen, blev Sangkraft Aarhus officielt åbnet. Aarhus Pigekor leverede sammen med Aarhus Jazz Orchestra og Cecilie Nordby en smuk koncert der fik tårerne frem i øjnene på publikum.

”Jeg græd, for de sang så godt,” indrømmer Heidi Kudahl. ”Jeg stod med følelsen af, at nu er der noget stort, som går i gang!” For Aarhus Pigekor betyder etableringen af Sangkraft Aarhus, at sangerne for første gang får individuel stemmetræning. ”Det bliver spændende at følge, hvad det giver ekstra til sangerne og til koret,” smiler Heidi Kudahl.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.