Sangens Hus ser med tilfredshed tilbage på en velbesøgt debut på Folkemødet på Bornholm den 12 – 15. juni, hvor der igen var besøgsrekord med 80.000 deltagere.

Sangens Hus’ telt var fyldt til sidste plads ved lørdagens dialog-matiné med Marianne Jelved om emnet: At synge, at høre sammen – og om vigtigheden af at børn møder kulturen i øjenhøjde. I panelet sad også Gertrud Garcia Arozarena, formand for Musiklærerforeningen, Jan Jacobsen fra Danske Musik- & Kulturskoleledere, Mads Bille, Sangens Hus, og Birgit Bergholt, DR, som styrede en fin og konstruktiv dialog, hvor også publikum var meget aktive.

TV/MidtVest var med, da kunstnerisk leder Mads Bille bød velkommen til det første event hos Sangens Hus, hvor det internationalt anerkendte kor Ars Nova og Michael Bojesen høstede et stort bifald fra et fyldt telt. Kort forinden havde Michael Bojesen og Ars Nova optrådt ved Folkemødets officielle åbning sammen med Povl Dissing og Søren Huss.

PROGRAM

I løbet af Folkemødet fik publikum rig lejlighed til at opvarme krop og stemme. Sangens Hus, Dansk Korforbund og Voces Academy arrangerede workshops med titler som: Brug din stemme. Sang for krop, hjerne og hjerte. Sange om folk og fællesskab. I sangens dybe, stille ro. Har vi brug for eliten? Dirigentmetoden – eller: Hvad ved musikere om ledelse?

Modige frivillige fik mulighed for at prøve kræfter med dirigentens rolle foran Voces Kammerkor under kyndig vejledning af dirigent Peter Hanke. Frokost-workshops “Syng dig sulten” med Helle Hansen bød på soul og fællessangen “Alle har en stemme”, skrevet af Helle Hansen til Sangens Hus.

SANGENS HUS
Sangens Hus har adresse i Herning, men er for og med sang-aktører fra hele landet på tværs af genrer. Sangens Hus er etableret på initiativ af Den Jyske Sangskole med støtte fra Kulturministeriet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.