HKH Prins Henrik overrakte Lions Pris på 500.000 kr. til Mads Bille (med ryggen til), kunstnerisk leder for Sangens Hus. Prisen går til et projekt om sang som redskab til inklusion af udsatte børn og unge.

Kan det at synge i kor have indflydelse på børns livskvalitet og hjælpe til inklusion af udsatte unge? Det spørgsmål vil Sangens Hus i de kommende tre år sætte fokus på, i en landsdækkende undersøgelse af forskningsmæssig karakter. Projektet skal indsamle og formidle viden om, hvordan sangen kan være med til at øge selvværdet og livsdueligheden hos udsatte børn og unge.

Lions Pris 2015 blev uddelt den 10. juni på Fredensborg Slot af HKH Prins Henrik, der er protektor for Lions Club Danmark. Og modtager Mads Bille, der ud over at være kunstnerisk leder af Sangens Hus også er mangeårig leder af Herning Kirkes Drengekor og Den Jyske Sangskole, glæder sig over muligheden for nu at kunne kortlægge erfaringer fra hele landet og formidle resultater og redskaber, som kan komme mange flere børn og unge til gavn fremover:

”Vi har igennem flere år set, hvordan udsatte børn og unge har fundet en vej gennem livet ved at blive inkluderet i sanglige fællesskaber. Blandt andet har vi i mit eget drengekor flere medlemmer, der uden for korets rammer slås med de udfordringer, diagnoser som asperger, autisme og ADHD giver. Men i kor-sammenhænge fungerer de på lige fod med alle andre. Med hjælp fra Lions Club Danmark og den halve million kroner kan vi nu få samlet de erfaringer, der er spredt ud over landet og komme fra mavefornemmelse til viden om, hvad det er, der virker. Målet er i sidste ende at kunne give mange flere udsatte og diagnosticerede børn øget selvværd gennem sangen,” siger Mads Bille.

Fra Kurt Korsbæk, formand for Lions Pris udvalget, lyder det: “Hvis Lions på nogen måde kan være med til at forbedre livet for fremtidens børn med psykiske udfordringer, så føler vi, at Lions Prisen er vel anbragt – Og med ildsjælene i Den Jyske Sangskole og Sangens Hus som projektdeltagere, har vi fundet nogle dygtige medspillere.”

Sangens Hus tildeles Lions Pris 2015 til at finansiere en forskningsmæssig undersøgelse af ”Sang som redskab til integration af udsatte børn og unge”. Derudover skal projektet udvikle redskaber, så kor over hele landet kan arbejde mere målrettet med inklusion af mennesker med psykiske udfordringer. Der er sat tre år af til projektet.

Man kan ikke søge om at modtage prisen – den bliver givet på baggrund af indstillinger fra de lokale Lions-klubber rundt omkring i landet. Det er også de lokale klubber, der bidrager til prisen økonomisk. Lions Pris 2015 bliver tildelt Sangens Hus på baggrund af en indstilling fra Lions Klub Herning.

Læs hele pressemeddelelsen på Sangens Hus hjemmeside.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.