Sammen med 200 sangere åbnede kulturminister Sangens Hus mandag d. 17. marts 2014. Sangens Hus er et nyt nationalt samarbejdsforum for sangen i Danmark.

Åbningsfesten fandt sted på HEART i Herning, hvor Kulturministeren og konferencier og dirigent Michael Bojesen sammen med over 200 sangere fra hele landet fejrede den helt ny søjle i dansk musikliv. Mads Bille er kunstnerisk leder af Sangens Hus.

Dagens musikalske underholdning bød på solo-, kor- og fællessang som favnede mange genrer leveret af Andrea Pellegrini, Sys Bjerre, Lars Mølsted, Helle Hansen,  Postyr Project, DR’s Juniorkor,  Sønderlandsskolens Børnekor og Ensemble MidtVest. Netværket SyngDanmark havde til dagen sammensat et kor af sangere fra hele landet. Som afslutning gik alle deltagere sammen om opførelsen af et nyt værk af Helle Hansen: “Alle har en stemme”

Sangens Hus er et nationalt initiativ, der skal samle og styrke sangen i Danmark. Med finansiel opbakning fra Kulturministeriet skal Sangens Hus fungere som den koordinerende og motiverende faktor for nye sang-initiativer over hele landet. Rygraden i samarbejdet udgøres af 10 selvstændige regionale sangkraftcentre. Dertil kommer en lang række aktører, som tilsammen repræsenterer vidt forskellige sangmiljøer, organisationer og foreninger. Sangens Hus favner både bredden og eliten, og indsatsen fokuserer derfor på såvel talentudvikling som på at være videns- og udviklingskatalysator for sang og sangglæde i Danmark.

Læs mere og se flere billeder på www.sangenshus.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.