Med en bevilling på 16,1 mio. kr. fra Nordea-fonden lancerer Sangens Hus SANGGLAD –   et projekt med sang og musik som fast del af pædagogikken i 100 børnehaver.

 

Projektet vil i løbet af de kommende fem år give 100 børnehaver over hele landet adgang til en hverdag fuld af sang og sangglæde – og papir på at de er i særklasse, når det handler om at synge med børn.

”Sangen er en af de bedste gaver, vi kan give vores børn” siger projektleder Thomas Larsen Späth fra Sangens Hus. ”At synge er en direkte vej til glæde, nærvær og fællesskab for alle uanset alder. Sang er en nøgle til kulturel forståelse af traditioner, historie og fælles oplevelser, og samtidig er den forbundet med kroppen. For børn kan sangen være et sprog, som åbner verden på en ny måde, og målet med Sangglad er at give den gave videre til så mange børn som overhovedet muligt.”

Omkring 12.000 børnehavebørn rundt om i Danmark får gennem de næste fire år mulighed for at stemme i, når deres børnehave tager fat på at blive til en sangbørnehave. Den sangfaglige udvikling og sparring med personalet kommer til at foregå som en del af dagligdagen sammen med børnene. ”Det nære samarbejde mellem pædagoger og sangpædagoger, som kommer ud i børnehaverne hver uge over lang periode, er vigtigt”, fortæller Thomas Späth. ”Det giver mulighed for at hele personalet får del i det daglige arbejde med sangen, så det at være en sangbørnehave bliver en fælles identitet.”

En faglig high five
Som en del af projektet bliver sangbørnehaverne undervejs certificeret med Sangglads blå stempel på, at de kan noget særligt med sang. Sangens Hus’ kunstneriske leder, Mads Bille fortæller:

”Vi har set hvordan certificeringen af idræts- og naturbørnehaver har været med til at sætte en standard og gøre det eftertragtet at have en høj faglighed på et bestemt område. Det, at tage en fælles beslutning om, at nu vil vi det her, og vi vil gøre det til noget særligt, kommer børnene til gode i stor stil. Engagement og høj faglighed i forening kan flytte bjerge.”

Mads Bille understreger samtidig, at Sangglads mål er at fremme sang og sangglæde, men ikke at udstikke snævre retningslinjer for, hvad børn skal synge i børnehaverne: ”Et sang-certifikat er en faglig high five som bekræfter at man er klædt på til at arbejde med børnesang og børnestemmer. Vi er formentlig slet ikke færdige med at indse, hvor mange gaver der er foldet ind i dét at kunne synge, og hvor mange måder det kan komme børn til gode på.”

 

Læs mere om Sangglad på Sangens Hus’ hjemmeside

 

Se lokalt indslag fra TV2 Fyn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.