Askepot som au pair og en fornemmelse af Pavarotti. Der er både moderne og klassisk opera på programmet, når 150 elever i seks kommuner får besøg af Find Din Stemmes operaworkshop. I løbet af januar og februar besøger operaworkshoppen ”Find Din Stemme” seks skoler hhv. i Ejsing, Herning, Ikast, Lemvig, Skive og Ringkøbing. Her får eleverne et indblik i operaverdenen og synger side om side med en professionel operasanger.

Opera må gerne være sjovt

På skolerne er forberedelserne til en workshop om opera i fuld gang. Inden workshoppen skal eleverne lære to satser, så lige nu blander tonerne fra Verdis klassiker La Donna e Mobile sig med en moderne Askepot, som synger om at være au pair hos en familie med ondskabsfulde søstre.

Skoleeleverne får besøg af Operaen i Midten, hvor formidler Pernille Elimar og operasanger Hans Dueholm bliver akkompagneret af Olivera Marinkovic på klaver. Både Pernille Elimar og Hans Dueholm har stor erfaring med at formidle opera til børn med et glimt i øjet, for opera må gerne være sjovt.
Eleverne kommer til at opleve, hvordan man kan fylde et helt rum med smuk og kraftfuld lyd og hvad det vil sige at få klang på stemmen. At det er sejt at synge klassisk. Eleverne deltager aktivt i workshoppen og slutter af med en lille forestilling.

Over 100.000 kr. i støtte fra fonde

Operaworkshoppen Find Din Stemme er et samarbejde mellem Den Jyske Sangskole fra Herning og Operaen i Midten med hjemsted i Holstebro. Den Jyske Sangskole står bag projektet Find Din Stemme, hvor 220 musiklærere på 93 midt- og vestjyske skoler har sat fokus på sang i musiktimen med støtte fra Kulturministeriet og Region Midt. Operaen i Midten turnerer netop i marts 2014 med Askepot; en opera for og med børn i en moderne opsætning af Peter Maxwell Davies.
 
”Mødet med operaverdenen stimulerer børns fantasi og motiverer dem til at synge friere,” lyder det fra Den Jyske Sangskole, hvor Susanne Devantier Jensen er projektleder for Find Din Stemme:
”Derfor er vi meget glade for den store opbakning fra 15. Juni Fonden, Beckett-Fonden, Toyota-Fonden og Oticon Fonden, som tilsammen bidrager med godt 100.000 kr. Det gør det muligt at gennemføre workshops i seks forskellige kommuner,” fortæller hun.

Inviterer eleverne back stage
Eleverne og deres forældre får desuden mulighed for at opleve en operaproduktion ”back stage” i Herning Kongrescenter. Operaens formidler Pernille Elimar glæder sig til at vise eleverne rundt ved en prøve på familieoperaen Askepot, hvor alle er på scenen i fuld ”kost og mask”, som det hedder i operaverdenen.
”Askepot har børn i hovedrollerne og i koret, så skoleleverne kommer til at opleve jævnaldrende børn som rollemodeller – børn som elsker at synge og som står på en scene i fuld kostume og sminke,” fortæller Pernille Elimar.
Askepot er en opera for og med børn, så alle Askepots hovedroller bliver sunget af børn på 10-18 år. Herudover deltager unge sangere, dansere og musikere fra MidtVest Juniorkor, Den Kgl. Balletskole i Holstebro og MidtVest Ungdomssymfoniorkester.


Operaworkshoppens rute:

Ejsing Friskole i Ejsing, den 23/1
Christinelystskolen i Lemvig, den 24/1
Hyldgårdsskolen i Ikast, den 30/1
Herning Friskole i Herning, den 5/2
Brårup Skole i Skive, den 19/2
Alkjærskolen i Ringkøbing, den 20/2

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.