Ny energi til korprøven

tidligere master class

Ny energi til korprøven

Vores 11. MasterClass i Unge Stemmer fandt sted den 28. februar - 1. marts 2014 i Herning, hvor vi så nærmere på energien i korprøven.


På Den Jyske Sangskole har vi, siden skolen blev stiftet i 1999, været dybt optaget af at kortlægge vejene til et bedre kormiljø og skabe ny energi til korprøverne. En væsentlig erkendelse bag etableringen af Den Jyske Sangskole var, at et kor ikke blot bør være en alliance mellem et antal sangere og en enkelt, overophedet kordirigent. Hvis man skal indfri de mange vidunderlige potentialer, som ligger slumrende i enhver intention om et kor, bør man indlejre koret i et miljø.

 

På Den Jyske Sangskoles 11. Masterclass i 2014 følger vi tre spor, som efter vores mening tilsammen danner forudsætningen for et godt, energisk og inspirerende kormiljø: Det kunstenerisk, det læringsmæssige og det sociale spor.
 
Vi har bedt en række specialister diskutere og demonstrere hvordan der kan arbejdes i de forskellige spor og dermed inspirere til at give jer ny energi til korprøven:

  • Dirigent og Docent Lone Gislinge holder et kursus i solfa for begyndere. Lone vil også demonstrere sammen med MidtVest Børnekor hvordan solfa kan inkorporeres i en korprøve.
  • Det internationale indslag står den hollandske danser, koreograf og sanger Panda van Proosdij for. Panda vil arbejde både med kursisterne og med MidtVest Pigekor. Hendes fokus vil især være på, hvordan der kan skabes ny energi i en korprøve og til et kors standardrepertoire.
  • Underviser, forfatter og foredragsholder Linda Vilhelmsen præsenterer sin bog "Når børn synger falsk, hvad så?" I forlængelse af foredraget indtager Linda scenen med et praktisk / musikalsk værksted for alle kursisterne.
  • Dirigent Peter Hanke afholder to direktions-workshop for kursisterne.
  • Dirigent Mads Bille og en sangpædagog åbner døren til en prøve med 3. kl. drenge fra forskolen til Herning Kirkes Drengekor. Hvor begynder man, når man skal udvikle en 8-årig drengs stemme? Hvordan ruster man dem til at orientere sig i korværker og arbejde i højt tempo?
  • Sanger og underviser Poul Teddy Rasmussen arbejder med nogle af sangerne fra Herning Kirkes Drengekor og piger fra MidtVest Pigekor. Hvad stiller man op med en dreng, som går i overgang og pludselig kun har adgang til måske fem toner? Hvordan håndterer sanger og sanglærer udfordringen med at bygge en stemme, så den fungerer både solistisk og i et kor?
  • Dirigent Dorte Bille har de seneste par år været med til at udvikle læreplaner i solosang, klaver og hørelære. På Masterclassen præsenterer Dorte Sangskolens metodikbog for MidtVest Juniorkor. Workshoppen bliver en vekselvirkning mellem afprøvning af eksempler og perspektivering af disse.
  • Daglig leder og konsulent Christian Alstrup vil på Masterclassen indvi kursisterne i hvordan dirigenten med simple midler kan anvende en korprøve til en struktureret dialog omkring korets udvikling musikalsk, socialt og læringsmæssigt.

Vi takker for støtten

Få tilsendt program

Vi sender vores masterclass folder ud hvert år i november. Hvis du ønsker at komme på vores masterclass-kontaktliste og få tilsendt folderen per email hvert år, så klik her.

DR Pigekoret åbnede Masterclass 2016

Se uddrag af DR PigeKorets åbningskoncert i Herning Kirke. Efter koncerten blev chefdirigent Phillip Faber interviewet af Mads Bille omkring temaet "Korlederens værktøjskasse".