Sangskolens bestyrelse har udnævnt Line Nordentoft som kulturinstitutionens kommende direktør. Line tiltræder 1. januar 2024.

Den Jyske Sangskole har været i stor udvikling de seneste år. Arbejdet med MidtVest Pigekorene og Herning Kirkes Drengekor, undervisningen af de 200 elever og udviklingen af stadigt flere projekter og større events, har givet anledning til at styrke organisationen.

Udnævnelsen sker for at understøtte arbejdet med Sangskolens strategi i de kommende år, hvor opgaven består i at styrke talent- og projektudviklingen – herunder også Herning Opera Festival – med afsæt i b.la. partnerskaber, lokal forankring og internationalt udsyn.

Mads Bille er begejstret for udnævnelsen og ser frem til det fortsatte samarbejde med Line Nordentoft:

“Line Nordentoft er et stort ledertalent, og jeg kan ikke forestille mig en bedre direktør i spidsen for det spændende udviklingsarbejde, både lokalt og internationalt, som Den Jyske Sangskole og Herning Opera Festival står foran. Jeg glæder mig enormt til de kommende års arbejde med Line som direktør” – Mads Bille, kunstnerisk leder på Den Jyske Sangskole

Også bestyrelsesformand Mette Bock er glad for bestyrelsens beslutning:

“Med ansættelsen af Line Nordentoft gennemfører Den Jyske Sangskole et generationsskifte og en yderligere professionalisering. Jeg kender Line som en dygtig og visionær leder, der vil være en stor gevinst for udviklingen af såvel organisationen, korene, Operafestivalen, de mange udviklingsprojekter – og ikke mindst relationen til vores mange eksterne samarbejdspartnere”, siger Mette Bock.

Line Nordentoft er ikke fremmed på Den Jyske Sangskole, hvor hun har været ansat siden 2019. I dag bestrider hun stillingen som udviklingschef, og igennem årene har hun bl.a. været projektleder for Herning Opera Festival og udviklet flere af skolens store projekter. Line siger selv om udnævnelsen:

”Jeg glæder mig til at tiltræde stillingen som direktør for Den Jyske Sangskole og fortsætte arbejdet med den ambitiøse strategi, som er udstukket af bestyrelsen. Skolen har et enormt potentiale, som jeg glæder mig til udfolde endnu mere sammen med både medarbejdere, elever og samarbejdspartnere” – Line Nordentoft

Efter udnævnelsen består ledergruppen på Den Jyske Sangskole af direktør Line Nordentoft, kunstnerisk leder Mads Bille, kontorleder Helle Søkilde og pædagogisk leder Bente Bliksted.

Om Line Nordentoft:

Line Nordentoft, 31, er Cand. Mag. i dramaturgi fra Aarhus Universitet, 2018. Før hun kom til Den Jyske Sangskole har hun bl.a. arbejdet som producent for Between Music. Hun har været ansat ved Center for Kulturevaluering og Rethink IMPACTS – evalueringen af Aarhus 2017- Europæisk kulturhovedstad. Siden 2019 har hun været ansat som projektleder på Den Jyske Sangskole og siden 2021 som udviklingschef og festivalleder for Herning Opera Festival.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.