Unge talenter opfører Mozarts udødelige dødsmesse

Den Jyske Sangskole får atter besøg af Det Danske Ungdomsensemble – DUEN. Herning Kirkes Drengekor og MidtVest Pigekor har før arbejdet sammen med det anerkendte ensemble, og publikum, der kan huske de tidligere koncerter, er allerede godt i gang med at gøre indhug i billetterne til november måneds to koncerter i Herning og Holstebro.

Der er hits, og så er der greatest hits. Klassikere, og så udødelige klassikere. Til sidste kategori hører paradoksalt nok Mozarts Requiem. En dødsmesse skrevet af en komponist med det ene ben i graven, i så bogstavelig forstand, at han ikke selv nåede at fuldende arbejdet. Værket, til gengæld, viste sig mere end almindelig levedygtigt, og er stadig, over 200 år efter Mozarts død, et af de mest opførte i sin genre. Nu opføres det i forbindelse med Allehelgen af Den Jyske Sangskoles talentfulde kor og ungdomsensemblet DUEN, der også går under navnet ”ungdomslandsholdet for strygere”.

Det er anden gang, de to kor og DUEN opfører Mozarts Requiem. I 2014 var solisterne hentet udefra, men i år er de fire sangere gamle kendinge – i hvert fald for korene. De er nemlig alle tidligere sangere fra Den Jyske Sangskole, som nu er i gang med at videreuddanne sig, én på klassisk MGK og tre på konservatorierne i Aarhus og Odense.
På dirigentpodiet står Morten Ryelund, dirigent og kunstnerisk leder af DUEN siden ensemblets start i 2004.

Eksperiment med sociale medier
Mens både musikken og koncertformen bliver klassisk, søsætter Den Jyske Sangskole ved koncerten i Herning et eksperiment, som måske på sigt skal være en fast bestanddel ved flere koncerter: Fem unge under 21 år kan komme gratis ind på reserverede, gode siddepladser, mod at påtage sig rollen som ambassadører, der under selve koncerten deler deres umiddelbare oplevelse af musikken via deres profiler på sociale medier som Facebook, Snapchat og Instagram.
Tid og sted
Mozarts Requiem opføres i Holstebro Kirke lørdag den 5. november og i Herning Kirke søndag den 6. november, begge dage klokken 16.

Medvirkende:

Herning Kirkes Drengekor, MidtVest Pigekor, Det Danske Ungdomsensemble DUEN.
Solister: Cæcilie Cramon, sopran. Ellenmarie Rasmussen, alt. Daniel Kjær Nielsen, tenor. Daniel Tobijanski, baryton. Dirigent: Morten Ryelund.

Billetter á 150 kr. (børn og unge under 18 år: 100 kr.) i forsalg via herningkirkesdrengekor.dk samt ved indgangen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.