Efter to besøg hos venskabskoret La Maîtrise de Paris er det nu MidtVest Pigekors tur til at være værter. En stor oplevelse venter de to elitekor – og ikke mindst publikum.

Korene giver koncerter i Aarhus og Herning den 24.-25. april. (gå til koncertkalender)

“Publikum kan godt begynde at glæde sig, La Maîtrise de Paris er et af Frankrigs absolut bedste klassiske pigekor. De optræder jævnligt på fransk tv og radio, blandt andet i samarbejde med det franske radiosymfoniorkester”, fortæller Dorte Bille, dirigent for MidtVest Pigekor. Det prisbelønnede La Maîtrise hører til på Paris’ musikkonservatorium, hvor korets sangere modtager undervisning i sang, hørelære og musikteori. På den måde har de parisiske pigers dagligdag en del til fælles med den, MidtVest-pigerne kender fra Den Jyske Sangskole.
Det er første gang La Maîtrise besøger Danmark.

Pigerne fra MidtVest har haft store oplevelser i Paris, når de har været indkvarteret privat hos de franske korsangere. Nu er det kollegerne fra La Maîtrise der får muligheden for at opleve et glimt af dansk dagligdag, når de i ugen efter påske skal bo hos MidtVest-pigernes familier, give middagskoncert på Herning Rådhus, skolekoncert på Herning Gymnasium og besøge Det Jyske Musikkonservatorium.

De to pigekor giver koncerter sammen i Århus og Herning. På programmet er dansk og fransk kormusik fra det 19. og 20. århundrede, blandt andet Gabriel Faurés ‘Cantique de Jean Racine’ og Francis Poulencs ‘Litanie à la Vierge Noire’. Og så vil man kunne høre hvordan franske korsangere synger dansk guldaldermusik – på dansk – når korene sammen synger Niels W. Gades Morgesang fra Elverskud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.