BILLEDER PÅ FACEBOOK

Se et par snapshots fra masterclassen på Facebook. Klik her, og husk at “synes godt om” Den Jyske Sangskole på Facebook.

TEMA 2013: DEN GODE KORPRØVE

Hvordan tilrettelægges en spændende og meningsfuld korprøve? Hvordan kan man prioritere den sparsomme tid og skabe en perlerække af prøver, som de unge sangere ikke vil gå glip af?

OVERVÆLDENDE TILSLUTNING

I weekenden den 1.-3. marts 2013 samledes 90 deltagere for at beskæftige sig med “den gode korprøve”. Et populært tema, for pladserne blev revet væk og flere måtte på venteliste. Den Jyske Sangskole glæder sig over tilslutningen nei jubilæumsåret, hvor vi afholdt den 10. Masterclass i Unge Stemmer.

ANERKENDTE SPECIALISTER UNDERVISTE

Vi bad en række specialister diskutere og demonstrere korprøvens elementer:

  • Dirigent Pia Boysen og sangpædagog Margrete Enevold arbejdede med de små sangere i MidtVest Børnekor og med kursisterne og demonstrerede pointer fra deres bøger om børnekorsmetodik.
  • Korleder Eva Freitag viste, hvordan hun integrerer hørelære i korprøven, så børnene knapt er klar over at de rent faktisk lærer at læse noder. Med udgangspunkt i Sangskolens Spirekor, viste Eva desuden, hvordan man kan lave en god korprøve for et kor bestående af meget unge sangere.
  • Dirigent Mads Bille og sangpædagog Hanne Struck-Madsen åbnede døren til en prøve med 3. kl. drenge fra forskolen til Herning Kirkes Drengekor. Hvor begynder man, når man skal udvikle en 8-årig drengs stemme? Hvordan ruster man dem til at orientere sig i korværker og arbejde i højt tempo?
  • Operasangeren Jens Krogsgaard arbejdede med nogle af sangerne fra Herning Kirkes Drengekor. Hvad stiller man op med en dreng i overgangsalderen? Kan man undervise teenagere i at synge klassist?
  • Hjerneforsker Ann E. Knudsen fortalte om forskelle på drenge og piger.
  • Det internationale indslag stod den hollandske danser, koreograf og sanger Panda von Proosdij for. Hun sang og dansede med kursisterne og de 10 til 13-årige piger i MidtVest Juniorkor.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.