Masterclass i Unge Stemmer den 3.-5. marts 2017 i Herning

Masterclass i Unge Stemmer henvender sig bredt til alle, der underviser børn og unge i sang og korsang. Masterclassen præsenterer et tre-dages program med en række håndplukkede specialister, som demonstrerer deres teknikker for og med kursisterne og med hjælp fra Den Jyske Sangskoles elever: solister, drengekor og pigekor på forskellige alders- og færdighedstrin.

 

 

Tema 2017: Sang som fælleskab

Vi oplever i Danmark i disse år en bred interesse for at synge sammen. Højskoler og efterskoler har i mange år været bærere af den danske fællessang, men også folke- og privatskoler melder nu om stigende interesse for sang. Udover den klassiske fællessang kan man få sang på recept, der er en sang-wellness bølge, lungepatienter mødes for at synge i kor, der synges i fængselskor, medarbejderkor og kor med flygtninge og indvandrere.

På ryggen af denne sangbølge inviterer Den Jyske Sangskole derfor til sin 14. Masterclass i Unge Stemmer med fokus på sang og fællesskaber. Vi har set os om i Danmark og i udlandet og samlet en vidunderlig gruppe af specialister, som hver fra deres faglige ståsted vil  dykke ned i sangens og fællessangens rigdomme. Vi får besøg af Videncenter for Sang, som giver os nogle sigtepunkter i den store fortælling om fællessangen i gamle dage, nu og i fremtiden.

 

Den traditionelle åbningskoncert bliver i år til to fællessangsarrangementer: Fællessangsaften med Jakob Bonderup som giver os et indblik i Højskolesangbogens sangskatte samt morgensang på Herning Bibliotek med Phillip Faber, chefdirigent for DR Pigekoret.

 

Værksteder

Phillip Faber holder dirigentværksted, først med kursister siden med MidtVest Pigekor, før han til sidst stiller skarpt på motivation og fællesskab i  korsammenhæng.

Slagtøjsspilleren Christine Dueholm  underviser i stomp og den ungarske solmisationsekspert Gabriella Thész viser os solfa for begyndere.
Ud på eftermiddagen undersøger vi hvordan stemmen kan bruges som wellness, som et alternativ til dampbad eller massage.
Det engelske Operakompagni Opera North er et fantastisk nytænkende operakompagni. Vi får besøg af den undervisningsansvarlige ved Opera North, Jacqui Cameron. Hun fortæller om nye, vilde møder mellem musik, musikere, børn og publikum og om samarbejdet mellem operakompagniet og Leeds University og tre folkeskoler i Leeds, alt dette drevet af en boblende innovativ uddannelsesafdeling.

Lørdag aften er der, som altid, festmiddag på Hotel Eyde.  Dejlig mad, dejlige mennesker og et potpourri af passende og mindre passende fællessange.

Søndag  begynder med morgensang . Derefter er der igen en vifte af valg med sangeren og beatboxeren Kristoffer Fynbo Thorning som laver icebreakers eller man kan prøve rytmelære for de små med docent Kirsten Nielsen

Sidst på formiddagen er der rundbordssamtaler, – et nyt format hvor vi diskuterer sang med blandt andre professor Lene Tanggaard og Jacqueline Cameron og direktør for Den Jyske Sangskole Christian Alstrup.

Læs mere om Masterclass her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.