Korlederens Værktøjskasse

tidligere master class

Korlederens Værktøjskasse

Vores 13. Masterclass i Unge Stemmer fandt sted den 11.-13. marts 2016.

Hvert år har masterclassen et tema. Den seneste masterclass havde korlederens værktøjskasse som tema, og på vores næste masterclass retter vi fokus på sang som fællesskab.


DR PigeKoret åbnede masterclassen med en smuk og stilfuld koncert, og senere kunne kursisterne opleve DR PigeKoret helt tæt på ved et af masterclassens værksteder, hvor den unge, fremstormende chefdirigent, Phillip Faber, holdt åben prøve og inviterer kursisterne til at dirigere DR PigeKoret. Phillip Faber er en yderst engageret og ambitiøs dirigent og inspirerende formidler, og vi har allerede inviteret ham til at undervise igen i 2017.

Et andet trækplaster var danmarksmesteren i korstævner, komponisten og dirigenten John Høybye. Han holdt skrive- og korsatsværksteder, hvor han bl.a. præsenterede en række “økologiske” spilleregler for den arrangør/komponist, der ønsker at skrive en korsats, som på samme tid klinger godt og er overkommelig at udføre.
 


Uanset om man dirigerer et professionelt kor eller leder en flok børn igennem deres første korerfaringer, har man som korleder brug for en værktøjskasse.

Med udgangspunkt i årets masterclass-tema ”Korlederens værktøjskasse” inspirerede danske og udenlandske undervisere til korprøven med klassiske børne- og ungdomskor.

  • DR Pigekoret og Phillip Faber afholdt dirigent-værksted for kursisterne. Desuden holdt Phillip Faber et indlæg om intonation og korprøvestrategi.
  • John Høybye ledte morgensang og holdt skrive- og korsatsværksteder.
  • Fra Ungarn havde vi besøg af professor og dirigent Gabriella Thész, som arbejdede med kor og kursister omkring solfa for begyndere og brug af hørelære og solmisation/solfa i korprøven. Gabriella er både uddannet fra og har undervist på Franz Liszt Academy of Music i Budapest og har modtaget priser fra Liszt, Kodály og Bartók-Pásztory
  • Den hollandske danser, koreograf og sanger Panda van Proosdij afholdt sine energiske værksteder med kor og kursister.
  • Operasangerne Jens Krogsgaard og Laura Flensted-Jensen demonstrerede solosangs-undervisning med elever fra Den Jyske Sangskole.
  • Som noget nyt afsluttede vi masterclassen med en paneldebat. Med temaet: "Hvor ligger fremtiden for sangen i Danmark” lagde vi op til en konstruktiv og fremadrettet debat. I panelet deltog Lene Tanggaard, Lea Wierød, Birte Lautrup samt Mads Bille

MASTERCLASS TEASER

Se hvad du kan vente dig på Masterclass i Unge Stemmer.

https://youtu.be/D4jted3luiU

 

 

Vi takker for støtten

Få tilsendt program

Vi sender vores masterclass folder ud hvert år i november. Hvis du ønsker at komme på vores masterclass-kontaktliste og få tilsendt folderen per email hvert år, så klik her.

DR Pigekoret åbnede Masterclass 2016

Se uddrag af DR PigeKorets åbningskoncert i Herning Kirke. Efter koncerten blev chefdirigent Phillip Faber interviewet af Mads Bille omkring temaet "Korlederens værktøjskasse".