Der er øvning i sang, spil og scenefremtræden på skemaet, når Skolen på Sønderager til august tilføjer et spor med musiske talentklasser og byder talenter fra Herning Musikskole og Den Jyske Sangskole velkommen.

Der var 22 ansøgere, hvoraf 13 elever blev optaget i de musiske talentklasser fordelt på 7. og 8. klasse. 12 af eleverne er sangere fra Den Jyske Sangskole.
Eleverne i musiske talentklasser får de samme obligatoriske fag ganske som andre folkeskoleelever, men bliver del af et særligt miljø og har seks lektioners musikundervisning hver uge.

”Flere af eleverne har sagt, at de glæder sig til at gå i klasse med andre, som har det samme ambitionsniveau som dem selv,” fortæller projektleder Heidi Kudahl Sørensen fra Den Jyske Sangskole.

Målet er at styrke udviklingen af unge talenter ved at sikre en sammenhæng og struktur i hverdagen omkring skoleliv, talentliv og fritidsliv samtidig med at de indgår i et godt socialt miljø blandt ligesindede.

Karl Peder Kjeldsen er konstitueret skoleleder på Skolen på Sønderager. Han bekræfter, at der sker en positiv afsmitning, hvor eleverne både bliver bedre indenfor deres talent og opnår bedre resultater rent skolemæssigt.
”Eleverne overfører deres erfaringer fra talentarbejdet, hvor de ser, at det giver resultater at arbejde målrettet og disciplineret.”

Del af Herning Kommunes satsning på kultur og talent
Projektet er en vigtig del af Herning Kommunes satsning på kultur og talent. Der er tale om et tæt samarbejde mellem kommunen, Skolen på Sønderager, Herning Musikskole og Den Jyske Sangskole. Skolen på Sønderager har siden 2007 haft talent-idrætsklasser for 7.-10. klasse.

FAKTA:

  • Målgruppen er elever, som i forvejen går til musik og sang på højt niveau. Det er således elevens underviser på Herning Musikskole eller Den Jyske Sangskole som indstiller eleven til optagelsesprøven til de musiske talentklasser efter en vurdering af, hvad der er det rigtige for den enkelte elev.
  • Eleverne i de musiske talentklasser forsætter deres undervisning på Herning Musikskole eller Den Jyske Sangskole, som er med til at sikre kvalitet og høj faglighed i talentarbejdet frem mod udgangen af 9. klasse, hvor interesserede elever kan søge om optagelse på MGK – det konservatorieforberedende, musikalske grundkursus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.