ENTUSIASTISKE MUSIKLÆRERE

Med stor entusiasme skød det første hold kursister Find Din Stemme i gang den 28. august.De afprøvede forskellige opvarmningsøvelser, trænede solfa-håndtegn (solmisation), fik en times stemmetræning, og mødte den sangkonsulent, som kommer ud og besøger dem på skolen inden den næste kursusdag. I løbet af september samles de øvrige kursister på Den Jyske Sangskole på de forskellige kursusforløb.

MERE SANG I SKOLEN

Find Din Stemme er et gratis tilbud til musiklærere og deres elever i Midt- og Vestjylland. Kulturministeriet har udnævnt skolesangsprojektet Find Din Stemme til et nationalt opdrag i Kulturaftalen 2011-2014 for Midt- og Vestjylland. I alt har 228 musiklærere fra 93 forskellige midt- og vestjyske skoler taget imod tilbuddet de sidste tre skoleår.

FIND DIN STEMME FORLØBENE I 2013-14

I dette skoleår gennemføres følgende forløb:

  • Dagskursus Sangmodul 1A (Man 16. sept 2013)
  • Dagskursus Sangmodul 1C (Tirs 24. sept 2013)
  • Halvårsforløb Sangmodul 2A (Efterår 2013)
  • Halvårsforløb Sangmodul 2B (Forår 2014)
  • Helårsforløb Sangmodul 3 (Skoleåret 2013-14)

UNIK KOMBINATION AF KURSER OG SPARRING

Musiklærerne får tilbudt gratis sangfaglig opkvalificering, som kombinerer kurser og stemmetræning med personlig sparring ude på skolerne. Tilbuddet rummer også sang- og kulturoplevelser til eleverne.

4.a på Bording Skole er glade for at synge. Klassens musiklærer har fuldført en sangfaglig opkvalificering over et helt skoleår ved at deltage i projekt Find Din Stemme.

FOKUS PÅ SANGEN I MUSIKTIMEN

Find Din Stemme har fokus på sangens rolle i musiktimen. Kurserne har en praktisk tilgang, og musiklærerne får tilføjet en række sanglege og -øvelser til deres “værktøjskasse”.

Musiklærernes tilbagemelding til Den Jyske Sangskole er meget positive omkring kursernes relevans og underviseres faglighed. Især er musiklærerne glade for sparringsbesøgene ude på skolen.

FRA REGIONALT TIL NATIONALT TILBUD
Den positive feedback betyder, at Den Jyske Sangskole nu er i færd med at undersøge, hvordan Find Din Stemme kan tilbydes i hele Danmark. Det er ambitionen at udbrede Find Din Stemme gennem en række sangkraftcentre, som udgør netværket SyngDanmark.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.