I år går turen til Nordjylland for MidtVest Pigekor og til Syd- og Sønderjylland for Herning Kirkes Drengekor, når de tager på koncertturné i Danmark fra d. 9.-13. oktober.

Det er altid noget helt særligt, når MidtVest Pigekor og Herning Kirkes Drengekor drager på koncertturné i efterårsferien. I år bliver det lidt anderledes, fordi coronaen stadig er over os. Korene har skulle omstille sig og planlægge turnéen efter den nye situation, og det vil sangerne komme til at mærke på årets tur.

”De kommer til at opleve, at vi tager nogle beslutninger sammen i sidste øjeblik. Vi kommer højst sandsynligt til at tage nogle beslutninger, som vi ikke vidste, før vi tog afsted. Fx hvis en sanger pludselig bliver syg. Men de vil vokse med opgaven og i fællesskab. For når vi er på turné, skal vi levere noget sammen. Vi er afhængige af hinanden,” siger Rikke Eberlein, som er korproducent for Herning Kirkes Drengekor.

Korsanger i Herning Kirkes Drengekor Morten Meldgaard Hansen glæder sig til at komme ud og synge igen, og han håber også, at de nye sangere i koret får en god oplevelse med turnéen.

”Jeg ser frem til, at hele koret kommer ud på græs igen, så at sige. Det bliver godt. Nu har vi øvet og trænet i så lang tid, og nu bliver det endelig til noget. Og der er en masse nye og gamle ansigter i koret, som også lige skal prøve at komme med os på turné. Jeg håber, at de nye vil kunne se, at det fungerer som en helhed. At alle har en brik i det store. Og bare komme ind i fællesskabet. Det er jeg sikker på, kommer til at fungere,” fortæller Morten Meldgaard Hansen.

På turné følger et ansvar

Når både MidtVest Pigekor og Herning Kirkes Drengekor rejser afsted på turné, bliver sangerne inddelt i forskellige grupper. I hver gruppe har de en gruppeleder, som skal holde styr på flokken.

”Som gruppeleder har vi et ansvar for at holde styr på gruppen, som både er de unge sopraner og de gamle sangere, men også de voksne med hjælpende hænder, som kommer med på turen. Det er både i nemme situationer, men især også i stressede situationer. Det er bl.a. at skulle videreinformere sangerne, hvad dagsplanen er. Og så har alle en kontaktperson, man kan gå til og snakke med, hvis der skulle ske et eller andet,” fortæller Morten Meldgaard Hansen, som bliver en af gruppelederne på Herning Kirkes Drengekors koncertturné.

Herning Kirkes Drengekor vil på årets Danmarksturné give koncert i Ribe Domkirke, Tønder Kirke, Nørrelandskirken i Holstebro og Odense Domkirke, mens MidtVest Pigekor synger koncert i Frederikshavn Kirke, Sct. Catharinæ Kirke i Hjørring og Skagen Kirke.

For Morten Meldgaard Hansen er der ingen tvivl. Han ser frem til de situationer, hvor tingene spiller og går op i en højere enhed. Både socialt og musikalsk.

”Det er en dejlig følelse, man har efter en veloverstået koncert, og det glæder jeg mig til at opleve igen,” siger Morten Meldgaard Hansen.

Se kommende koncerter for MidtVest Pigekor på midtvestpigekor.dk og for Herning Kirkes Drengekor på herningkirkesdrengekor.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.