I tilknytning til allehelgensdag, den søndag i begyndelsen af november, hvor vi hvert år mindes de mennesker, som er døde i årets løb, opfører Herning Kirkes Drengekor og MidtVest Pigekor den franske komponist Faurés Requiem i Herning Kirke og Holstebro kirke. Ved orgelet sidder den kendte organist Kristian Marius Andersen. Koncerten dirigeres af dirigenten Charlotte Rowan, som til daglig dirigerer Herning Kirkes Drengekor.

Opførelsen af den berømte dødsmesse, requiem, er en tradition for de to kor, og koncerten plejer hvert år at trække fulde kirker.

Gabriel Fauré skabte i årene 1887-1890 det verdensberømte Requiem for kor, solister og orgel, og værket hører til blandt korlitteraturens mest berømte værker. Værkets satser er fredelige og korte, og udtrykket er både melankolsk og trøstende. Musikken er engleblid, og har mest af alt udtryk som en beroligende vuggevise.

Værkets solopartier synges af en sopran fra et af korene, og barytonsoloen synges af den unge Sebastian Haugstrup, som er opvokset i drengekoret og nu studerer sang på Vestjysk Musikkonservatorium.

Gabriel Fauré har selv, lidt underfundigt skrevet til en bekendt: ”Mit requiem er komponeret helt uden anledning – kun for fornøjelsens skyld” – og han har desuden selv skrevet følgende om værket: ” Alt, hvad jeg formåede at indfange ved hjælp af religiøs illusion, lagde jeg i mit Requiem, som desuden domineres fra start til slut af en meget menneskelig følelse af tro på evig hvile”

Foruden det fortrøstningsfulde requiem opfører de to kor også andre værker.

Koncerten opføres:
I Holstebro Kirke lørdag den 5. november kl. 17.00 – køb billetter her
I Herning Kirke søndag d. 6. november kl. 16.00 – køb billetter her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.