Når Den Jyske Sangskole og Kulturgårdens øvrige aktører byder velkommen til Kultur i Mørket fredag den 17. november, er der en danmarkspremiere på programmet.
Det er Sangskolen der lancerer fænomenet Beer Choir, som i al sin enkelhed er, hvad navnet siger: En kombination af kor og øl – eller, rettere: Et åbent kor, hvor det er helt i orden at deltage med en kølig øl ved hånden.

 Som nogen måske vil indvende, er kombinationen af sang og øl vistnok set før i danmarkshistorien. Når sangskolen alligevel betegner arrangementet som en danmarkspremiere, er det fordi Beer Choir-konceptet er noget særligt. Det siger Rikke Ramm Eberlein, som er daglig leder på Den Jyske Sangskole og initiativtager til begivenheden, en idé som hun har taget med sig hjem fra USA:

 “Jeg har et par gange deltaget i kor-organisationen Chorus Americas konference, som er vildt inspirerende at opleve”, fortæller hun. “Amerikanerne, som mange danskere måske mest forbinder med Gospel-kor, har gang i utrolig mange måder at synge sammen på, og Beer Choir er en af de sjovere. I USA er det et koncept, der findes i en del stater, og der kommer hele tiden nye lokalafdelinger til. De laver, som navnet siger, begivenheder hvor korsang og øl går hånd i hånd. Faktisk samarbejder mange af afdelingerne med lokale mikrobryggerier, og man har en officiel Beer Choir sangbog med en god blanding af skålsange og andre fællessange”.

Håber på ny målgruppe
Beer Choir ligger, med andre ord, et sted midt mellem den traditionelle korprøve og den spontane fællessang som af og til opstår i festligt lag.
I stedet for faste medlemmer og ugentlige korprøver holder de amerikanske Beer Choirs åbne arrangementer, ofte på større pubber eller bryghuse som lægger lokaler og ølsalg til.

På sangskolen klarer man det med fadølsanlæg i korsalen – og er spændte på, om der måske dukker en helt ny målgruppe op:

“De fleste af vores daglige elever på sangskolen er jo for små til at synge i Beer Choir” siger Rikke Ramm Eberlein. “Men måske er det noget for deres forældre, ligesom det kan være en hyggelig anledning for gamle korsangere og andre sangglade herninggensere til at kigge forbi. Drømmen er, at det bliver en tilbagevendende ting, og at det måske endda kan brede sig til resten af landet. Men nu prøver vi det foreløbig af til Kultur i Mørket”.

Til at lede deltagerne sikkert gennem sangen har Den Jyske Sangskole allieret sig med Miki Hildebrandt og Morten Bunk, som begge er tidligere sangere i Herning Kirkes Drengekor og nu studerende på Det Jyske Musikkonservatorium. I øvrigt er arrangementet naturligvis åbent for alle – også dem, der bare gerne vil synge.

BEER CHOIR – DANMARKSPREMIERE
Den Jyske Sangskole, Nørregade 7D
Fredag den 17. november kl. 17.45 til 19.00
Fri entré – øl sælges i salen
Max. kapacitet i salen er 150 gæster, så dørene lukkes ved fuldt hus.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.