Talentklasser

Bliv en del af et talentmiljø

Er du klar til at skifte skole for at dyrke dit talent? I talentklasserne på Skolen på Sønderager får du det hele: De samme obligatoriske folkeskolefag som andre elever. Et skema tilpasset dit behov for at udvikle dit musikalske talent. En mere struktureret hverdag, hvor skolen og dine musikalske undervisere og ledere arbejder sammen om at støtte din udvikling.

• Musikalsk morgenundervisning 3 x 2 lektioner om ugen
  • Et miljø, hvor du deler hverdag med andre talenter indenfor sang, musik og idræt
  • Sammenhæng og koordination mellem skole og fritid

Ansøgning og optagelse 2018

Ønsker du at søge om optagelse i talentklasserne? Her kan du få et overblik over forløbet forud for optagelsen. Hvis du ikke allerede er elev på Herning Musikskole, Den Jyske Sangskole eller en teaterskole, skal du hurtigst muligt kontakte en af skolerne og aftale et undervisningsforløb.

14. nov. kl. 18.15 - 19.15
Informationsmøde om musiske talentklasser for ansøgere og deres forældre på Den Jyske Sangskole.

15, nov. kl. 17-19
Informationsmøde om talentklasserne for ansøgere og deres forældre på Skolen på Sønderager.

Senest 26. Januar
Du afleverer en anbefaling fra din underviser, en forældreunderskrift og en udtalelse fra din nuværende skole samt en elevplan. Du bliver herefter inviteret til optagelsesprøve.

Ansøgningsskema finder du til højre her på siden.

23 og 26. Februar
Optagelsesprøver, hvor du spiller eller synger to forskelligartede stykker. Er du teaterelev, fremsiger du en monolog og synger en sang. Derefter er der en samtale, hvor du fortæller om din motivation for at søge optagelse og viser, hvor langt du er med noder og teori.

Først i marts
Du får besked, om du er kommet ind, og kommende elever bliver indkaldt til en individuel samtale på Skolen på Sønderager.

Kom og prøv det selv!

Fredag den 5. januar fra klokken 16 til 17.30 har du mulighed for at prøve hvordan vi arbejder med de musiske fag som udgør morgenundervisningen for de musiske talentklasser. Det foregår på Herning Musikskole, hvor du vil møde underviserne og nogle af de nuværende talentklasseelever.

Praktiske forhold

Morgenundervisningen består af:

• Musikorientering
    Her arbejder du med musikkens forskellige bestanddele, med øvning, kroppen, at lytte og at finde dig selv som skabende menneske. Vi tager også på ture ud af huset for at overvære koncerter eller møde kunstnere.
  • SSB (Sang, spil og bevægelse)
    Du arbejder med rytmik, krop, performance, koordination og stemme
  • Brugsklaver
    Du får undervisning tilpasset dit niveau i bl.a. akkompagnement, bladspil og akkorder.

Morgenundervisningen foregår på Herning Musikskole, Nørregade 7, og du står selv for transporten både til morgenundervisning og til Skolen på Sønderager.

Koncerter og evaluering

Som musikalsk talentklasseelev skal du hvert år optræde ved to koncerter. Ved den ene koncert skal du vise hvad du har lært i morgenundervisningsfagene, og til den anden koncert er det dit soloinstrument eller din stemme du præsenterer. Efter koncerten får du en vurdering af dit arbejde og aftaler, hvad du skal have fokus på i den næste tid.

Skolen på Sønderager

Skolen på Sønderager har siden 2007 været hjemsted for Herning kommunes talentklasser inden for idræt og siden 2014 også inden for sang og musik.
Skolen tilbyder mod betaling et varmt måltid tre gange om ugen.
Se også: http://www.soenderagerskolen.dk

Information og spørgsmål

Skolen på Sønderager: 96 28 78 78

Herning Musikskole: 97 12 98 11