Masterclass

Masterclass i Unge Stemmer

Næste Masterclass i Unge Stemmer finder sted den 2.-4. marts 2018.

Temaet for Masterclass 2018 er TRADITION OG FORNYELSE

Seneste tema: Sang som fællesskab

Temaet for Masterclass i Unge Stemmer er forskelligt fra år til år.
Masterclass 2017 havde temaet 'Sang som fællesskab'. I forskellige workshops og foredrag satte masterclass'en blandt andet fokus på, hvordan sang etablerer og styrker fællesskaber. Den traditionelle åbningskoncert var i den anledning erstattet med et fællessangsarrangement og foredrag ved højskoleforstander Jakob Bonderup, som fortalte om Højskolesangbogen. Se et lille uddrag af arrangementet her:

Hvorfor Masterclass i Unge Stemmer?

Masterclass-begrebet forbindes af de fleste med et format, hvor unge performere - sangere, instrumentalister og skuespillere - lærer af de gamle i faget. I Den Jyske Sangskoles årlige masterclass for Unge Stemmer handler det om undervisning og korledelse. Vores Masterclass henvender sig til alle, der arbejder med især børne- og ungdomskor, og som har lyst til at lære af dem, der ved allermest om netop dét.

Ved tidligere Masterclasses har deltagerne kunnet lære nyt om korledelse og unge stemmer af blandt andre Phillip Faber, Michael Bojesen, John Høybye, Susanne Wendt, Pia Boysen og Margrete Enevold. De har også kunnet overvære sangundervisning af børn ved blandt andre Gitta Maria Sjöberg, Jens Krogsgaard og David Lowe, og de har hørt foredrag af Ann E. Knudsen og Peter Vuust - og mange flere.

Sidst, men ikke mindst, fremhæver mange af deltagerne det faglige netværk, som man får udbygget og styrket når man tilbringer en lang weekend med kolleger og interessefæller fra hele landet.

Tidligere temaer

Den Jyske Sangskole har afholdt MasterClass i Unge Stemmer siden 2004.

Se masterclass-temaer fra tidligere år her:

Vi takker for støtten

DR Pigekoret åbnede Masterclass 2016

Se uddrag af DR PigeKorets åbningskoncert i Herning Kirke. Efter koncerten blev chefdirigent Phillip Faber interviewet af Mads Bille omkring temaet "Korlederens værktøjskasse".

Få tilsendt program

Vi sender vores masterclass-program ud hvert år i november. Hvis du ønsker at komme på vores kontaktliste og få tilsendt programmet per email hvert år, kan du tilmelde dig her:

Masterclass kontaktliste