Masterclass

Slider

Masterclass i Unge Stemmer

Næste Masterclass i Unge Stemmer finder sted den 2.-4. marts 2018.

 

Priser for deltagelse:

 • Kursus uden overnatning: 2.000,-
 • Kursus med dobbeltværelse: 2.400,-
 • Kursus med enkeltværelse: 2.800,-

Halv pris for fuldtidsstuderende på konservatorier og musikvidenskab.

 

Temaet for Masterclass 2018 er TRADITION OG FORNYELSE

Masterclassen henvender sig bredt til alle, der underviser (eller studerende der gerne vil undervise) børn og unge i sang og kor. Vi sætter fokus på praksis gennem inspiration og metoder fra prominente dirigenter, korledere, sanglærere og sangpædagoger fra ind- og udland, - samt åbningskoncert, workshops og foredrag.

 

Ved Masterclass i Unge Stemmer 2018 deltager bl.a.:

Erik Sommer

 • Afholder komponist/arrangør-værksted og leder fælles morgensang på Herning Bibliotek.
 • Erik Sommer er en af vores mest respekterede komponister og er repræsenteret med værker i mange sangbøger. Han er musikpædagog fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i København og højskolelærer indtil 1989 på hhv. Silkeborg Højskole og Danebod Højskole, siden 1989 lektor i musik ved Nr. Nissum Seminarium & HF ved Lemvig i Vestjylland. Han har sideløbende virket som instruktør og lærer på kurser og stævner for både børn og voksne i kor, børnekor og sammenspil, efteruddannelseskurser for musiklærere m.v.

Walter Thompson

 • Dirigent på åbningskoncerten og afholder dirigentværksted hvor han introducerer teknikken og tanken bag systemet Soundpainting.
 • Walter Thompson har opnået international anerkendelse som komponist og som udvikler af soundpainting-systemet. Han er komponist, instruktør, dirigent m.m. og er oprindelig uddannet fra Berklee School of Music. Har komponeret værker til en række orkestre og dansere med udgangspunkt i soundpainting.

Kirsten Nielsen

 • Afholder workshop om børnerytmik i indskolingen.
 • Kirsten Nielsen underviser på Syddansk Musikkonservatorium i grundlæggende musikpædagogik og musikformidling. Hun står bag den nye uddannelse ”Brobygger – musikpædagog og musiker”. Er derudover instruktør, foredragsholder og forfatter til flere musikpædagogiske undervisningsmaterialer.

Andrea Krüger Holm

 • Afholder solosang/stemmetræning for kursister.
 • Andrea Krüger Holm er sangpædagog med speciale i rehabilitering af stemmer ud fra Anne Rosing Metoden. Hun er cand. mag i musikvidenskab og dansk og har en baggrund som professionel sanger og korleder, samt mange års erfaring som underviser og sangpædagog. På Anne Rosing Instituttet har hun i de seneste år fordybet sig i anvendt anatomi, sang og rehabilitering af stemmer.

Kristoffer Fynbo Thorning

 • Står for Icebreakers med kursister
 • Kristoffer Fynbo Thorning er professionel sanger, beatboxer og teknikentusiast. Han debuterede som solist i Vokalledelse fra Det Jyske Musikkonservatorium med speciale i elektroniske stemmer i september 2015. Han turneret og undervist i hele Europa, Taiwan og USA og har skrevet bogen ‘Icebreakers - En legende tilgang til gruppedynamik’ der er udkommet på både engelsk, tysk og dansk. Omdrejningspunktet i Kristoffers tilgang til gruppedynamikker er energi, interaktion og humor.
  Som tidligere sanger i Vocal Line, hans arbejde i AAVF’s (Aarhus Vocal Festival) bestyrelse og gennem Postyr’s koncert og workshopvirksomhed, er velkendt på den internationale kor- og vokalmusikscene for sin banebrydende tilgang til ‘e cappella-musik’ (elektronisk a cappella), sin sangskrivning og hans medrivende Icebreakers. Tidligere har Kristoffer sunget koncerter med Bobby McFerrin, Nabiha, Steffen Brandt, Tina Dickow, DJ Static, Julie Maria, Sebastian Lind, Mads Langer o.a. Få mere at vide på www.stoffert.dk

Lars Møller

 • Afholder solosangs-værksteder, hvor han underviser unge solister fra Den Jyske Sangskole i sang, mens kursisterne overværer undervisningen.
 • Lars Møller har været en del af solistensemblet på Nationaltheater Mannheim siden 2007. Har der sunget titelrollen i Eugen Onegin, Figaro i Barberen i Sevilla, Marcello i La Bohème m.m. Det Kongelige Teater som Dr. Falke i Flagermusen og sang også Papageno i Tryllefløjten (2010). Var Sharpless i Madama Butterfly på Opera Hedeland 2013. Har bl.a. modtaget Sonning Musikfonds Rejselegat 2008, Aalborg Opera Pris 2009 og Aksel Schiøtz Prisen 2011. Har desuden omfattende koncertaktiviteter i ind- og udland.

Seneste tema: Sang som fællesskab

Temaet for Masterclass i Unge Stemmer er forskelligt fra år til år.
Masterclass 2017 havde temaet 'Sang som fællesskab'. I forskellige workshops og foredrag satte masterclass'en blandt andet fokus på, hvordan sang etablerer og styrker fællesskaber. Den traditionelle åbningskoncert var i den anledning erstattet med et fællessangsarrangement og foredrag ved højskoleforstander Jakob Bonderup, som fortalte om Højskolesangbogen. Se et lille uddrag af arrangementet her:

 

Hvorfor Masterclass i Unge Stemmer?

Masterclass-begrebet forbindes af de fleste med et format, hvor unge performere - sangere, instrumentalister og skuespillere - lærer af de gamle i faget. I Den Jyske Sangskoles årlige masterclass for Unge Stemmer handler det om undervisning og korledelse. Vores Masterclass henvender sig til alle, der arbejder med især børne- og ungdomskor, og som har lyst til at lære af dem, der ved allermest om netop dét.

Ved tidligere Masterclasses har deltagerne kunnet lære nyt om korledelse og unge stemmer af blandt andre Phillip Faber, Michael Bojesen, John Høybye, Susanne Wendt, Pia Boysen og Margrete Enevold. De har også kunnet overvære sangundervisning af børn ved blandt andre Gitta Maria Sjöberg, Jens Krogsgaard og David Lowe, og de har hørt foredrag af Ann E. Knudsen og Peter Vuust - og mange flere.

Sidst, men ikke mindst, fremhæver mange af deltagerne det faglige netværk, som man får udbygget og styrket når man tilbringer en lang weekend med kolleger og interessefæller fra hele landet.

Tidligere temaer

Den Jyske Sangskole har afholdt MasterClass i Unge Stemmer siden 2004.

Se masterclass-temaer fra tidligere år her:

Vi takker for støtten

DR Pigekoret åbnede Masterclass 2016

Se uddrag af DR PigeKorets åbningskoncert i Herning Kirke. Efter koncerten blev chefdirigent Phillip Faber interviewet af Mads Bille omkring temaet "Korlederens værktøjskasse".

Få tilsendt program

Vi sender vores masterclass-program ud hvert år i november. Hvis du ønsker at komme på vores kontaktliste og få tilsendt programmet per email hvert år, kan du tilmelde dig her: 

Masterclass kontaktliste