Kor

Herning Kirkes Drengekor

Herning Kirkes Drengekor består af 45-50 drenge og unge mænd, som næsten alle har været medlem af koret siden de i tredje klasse blev optaget i korets forskole.

Herning Kirkes Drengekor er stiftet i 1949 og synge til gudstjenester i Herning Kirke. Herudover afholder koret omkring 25 koncerter om året rundt i hele Danmark og er jævnligt på turné i udlandet.

Koret har siden 1984 været dirigeret af Mads Bille, som stiftede Den Jyske Sangskole netop for at uddanne korsangerne i solosang og hørelære.

MidtVest Pigekor

MidtVest Pigekor blev i august 2000 stiftet af Dorte Bille. Koret er det eneste danske pigekor, der kombinerer sang og bevægelse med klassisk stemmetræning.

Målet med det musikalske arbejde er at skabe en særlig dynamik, der kombinerer det bevægelsesmæssige og koreografiske udtryk med det sanglige. I denne sammenhæng har MidtVest Pigekor fået udformet en konkret vision:

"MidtVest Pigekor vil udfordre grænserne for hvordan kormusik skabes og opleves!"

Tilsammen er der ca. 100 piger fordelt på henholdsvis Børnekoret, Juniorkoret og MidtVest Pigekor. Korene giver over 30 koncerter om året rundt i hele Danmark og er jævnligt på turné i udlandet.

Kor tilknyttet Sangskolen

Den Jyske Sangskole underviser børn og unge som synger i:

• Herning Kirkes Drengekor
  • MidtVest Pigekor, Juniorkor og Børnekor

Korene har hver deres identitet og vision og deres egne korudvalg, hvor forældrene spiller en stor og aktiv rolle.
Sangskolen står for koordinering af korenes aktiviteter, som omfatter undervisning, korprøver, korlejre, koncerter og rejser.